x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson nu vrea să aprobe măsuri sociale. Opoziţia critică dur atitudinea premierului

Boris Johnson nu vrea să aprobe măsuri sociale. Opoziţia critică dur atitudinea premierului

09 Aug 2022   •   10:00
Boris Johnson nu vrea să aprobe măsuri sociale. Opoziţia critică dur atitudinea premierului

Premierul britanic demisionar Boris Johnson a refuzat, luni, apelurile în sensul aplicării unor măsuri pentru atenuarea efectelor inflaţiei, argumentând că vor fi luate de viitorul Cabinet guvernamental, dar opoziţia laburistă acuză Partidul Conservator că "a pierdut controlul" asupra economiei.

Fostul prim-ministru laburist Gordon Brown i-a cerut premierului în funcţie, Boris Johnson, să discute cu potenţialii succesori, Rishi Sunak şi Liz Truss, despre măsuri de ajutare a familiilor afectate de creşterea costurilor de întreţinere.

Însă Guvernul de la Londra a comunicat că premierul demisionar Boris Johnson nu se va consulta cu cei doi candidaţi la postul de prim-ministru şi nu va lua nicio măsură. "Veţi înţelege că, în mod convenţional, nu acest prim-ministru face intervenţii fiscale majore în această perioadă. Va fi sarcina viitorului premier", a transmis Downing Street, conform publicaţiei The Evening Standard.

Însă Partidul Laburist, aflat în opoziţie, a criticat dur atitudinea Guvernului. "O criză economică precum aceasta necesită o conducere puternică şi acţiuni urgente, în schimb, avem un Partid Conservator care a pierdut controlul şi este blocat cu doi candidaţi de continuitate care pot oferi mai mult doar în aceeaşi abordare", a declarat Rachel Reeves, un lider laburist, potrivit cotidianului The Guardian.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Boris Johnson