x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Boris Johnson vrea o prezență militară masivă în Europa

Boris Johnson vrea o prezență militară masivă în Europa

30 Ian 2022   •   19:25
Boris Johnson vrea o prezență militară masivă în Europa

Premierul Boris Johnson vrea să propună NATO o desfășurare majoră de trupe, nave de război şi avioane de luptă în Europa, în contextul conflictului cu Rusia din cauza Ucrainei, transmite AFP.

Inițiativa va fi făcută la reuniunea şefilor militari NATO de săptămâna viitoare. Dacă va fi acceptată, Regatul Unit îș va dubla contingentul britanic de circa 1.150 de soldaţi dislocaţi acum în Europa de Est şi la furnizarea de arme defensive Estoniei.

"Acest ansamblu de măsuri ar transmite un mesaj clar Kremlinului, că nu vom tolera activitatea lor destabilizatoare şi vom fi mereu alături de aliaţii noştri din NATO în faţa ostilităţii ruse.

Am dat ordin forţelor noastre armate să se pregătească să desfăşoare trupe în Europa, săptămâna viitoare, pentru a putea să oferim un sprijin terestru, aerian şi naval aliaţilor noştri din NATO", a transmis Johnson.

Premierul britanic se află într-o poziție nconfortabilă din cauza presiunilor politice la are este supus după mai multe scandaluri legate de petreceri în Downing Street în cursul lockdownului.

El spune că îi va telefona preşedintelui rus Vladimir Putin în zilele următoare.
 

×
Subiecte în articol: Boris Johnson