x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Focuri de armă în două școli din Brazilia: Cel puțin trei persoane au murit

Focuri de armă în două școli din Brazilia: Cel puțin trei persoane au murit

de Redacția Jurnalul    |    25 Noi 2022   •   23:30
Focuri de armă în două școli din Brazilia: Cel puțin trei persoane au murit

Trei persoane au fost ucise și cel puțin opt au fost rănite vineri, când un atacator a deschis focul în două școli din statul brazilian Espirito Santo, a anunțat poliția locală

Atacurile au avut loc în jurul orei locale 10.00 în orașul Aracruz, situat la aproximativ 80 de kilometri nord de capitala statului, Vitoria, potrivit Reuters.

Oficialii au declarat că un adolescent neidentificat, îmbrăcat în ținută militară, a deschis focul în două școli, una privată și una publică. Poliția locală a anunțat inițial că suspectul este un elev de la una dintre școlile atacate, dar șeful securității publice din Espirito Santo, Marcio Celante, le-a spus reporterilor că acest lucru nu a fost confirmat.

O persoană rănită a fost transportată cu elicopterul la Serra, un oraș situat la aproximativ 60 km sud de Aracruz.

Guvernatorul din Espirito Santo, Renato Casagrande, a declarat că toate forțele de securitate locale au fost implicate în anchetă.

Președintele ales Luiz Inacio Lula da Silva a calificat atacul drept o „tragedie absurdă".

„Îi ofer sprijinul meu guvernatorului Casagrande în investigarea cazului și în consolarea comunităților din jurul celor două școli afectate", a declarat Lula, care va prelua mandatul de la președintele Jair Bolsonaro în luna ianuarie.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: brazilia arme şcoli