x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Buget de austeritate, votat la beţie în Parlamentul de la Londra

Buget de austeritate, votat la beţie în Parlamentul de la Londra

de Mihaela Matachita    |    11 Iul 2010   •   00:00

Un deputat conservator britanic a recunoscut că era prea beat pentru a vota la o dezbatere pe tema bugetului după ce băuse toată noaptea într-un restaurant al Camerei Comunelor, martorii afirmând că alţi parlamentari au votat în stare de ebrietate.

"A fost dezgustător. Camera Comunelor şi holurile miroseau a băutură şi transpiraţie. Se discuta despre cel mai drastic buget din ultimele decenii, iar unii parlamentari nici nu ştiau unde se află, cu atât mai puţin ce votau. Unii abia mai stăteau în picioare", a relatat o deputată, potrivit Daily Mail.

Fostul bancher Mark Reckless era atât de "lovit" încât a căzut pe podea într-un restaurant din Camera Comunelor chiar înaintea votului, fiind urcat într-un taxi de colegii parlamentari. Liderii conservatori au prezentat scuze după ce un alt deputat, Sheryll Murray, l-a insultat pe un funcţionar parlamentar tot după ce consumase alcool în respectivul restaurant. Incidentele s-au petrecut în cursul nopţii de miercuri spre joi, după ce zeci de parlamentari şi consilierii acestora au petrecut la un restaurant-bar din Parlament. Se pare că în acea noapte barul a făcut vânzări de 5.000 de lire sterline (6.000 de euro), oferind băuturi alcoolice la preţuri sub media naţională, subvenţionate din fonduri de stat.

×
Subiecte în articol: externe