x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgaria: Cinci ani de închisoare pentru nerespectarea restricțiilor sanitare

Bulgaria: Cinci ani de închisoare pentru nerespectarea restricțiilor sanitare

13 Mar 2020   •   23:07
Bulgaria: Cinci ani de închisoare pentru nerespectarea restricțiilor sanitare

Bulgaria a luat măsuri de înăsprire a legislaţiei, care prevede de acum pedepse cu închisoarea de până la cinci ani împreună cu amenzi mari pentru cei ce încalcă restricţiile sanitare impuse pentru a opri răspândirea noului coronavirus, a informat, astăzi, AFP.

Autoritățile de la Sofia au declarat stare de urgenţă şi au ordonat o serie de măsuri drastice pentru a limita contaminarea: închiderea magazinelor ale căror produse nu sunt indispensabile, a barurilor, restaurantelor, şcolilor, instituţiilor culturale, restricţionarea adunărilor publice.

Conform unei legi adoptate vineri, încălcarea acestor ordonanţe va putea fi de acum pedepsită cu trei ani de închisoare şi cu amendă cuprinsă între 500  și 5.000 de euro.

Dacă nerespectarea măsurilor guvernamentale a condus la deces, contravenienţii riscă între 5.000 şi 25.000 de euro amendă şi cinci ani de detenție.

Orice persoană infectată sau care a fost în contact cu un caz dovedit de infectare cu Covid-19, dar care refuză să fie izolată va trebui să plătească şi o amendă de 2.500 de euro.

Bulgaria a închis, de asemenea, graniţele pentru cetăţenii străini care nu sunt rezidenţi permanenţi în timpul stării de urgenţă, aşa cum este cazul în prezent.

Cu o populaţie de şapte milioane de locuitori, Bulgaria a înregistrat 30 de cazuri de contaminare şi un deces provocat de noul coronavirus. 

×
Subiecte în articol: bulgaria coronavirus