x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bulgarul şi extratereştrii

Bulgarul şi extratereştrii

de Mihaela Matachita    |    25 Mai 2010   •   00:00
Bulgarul şi extratereştrii

Lachezar Filipov, de la Institutul de Cercetări Spaţiale al Academiei Bulgare de Ştiinţe (BAS), care pretinde că a intrat în legătură cu fiinţe extraterestre, ar fi fost discreditat de o echipă de jurnalişti de televiziune croaţi, a relatat portalul de ştiri novinite.com.



Potrivit site-ului bulgăresc citat, Tim Brosnan a scris pe technocrati. com că jurnaliştilor croaţi "li s-a permis" să îi ia un interviu lui Filipov în holul Academiei de Ştiinţe din Sofia, dar rezultatul muncii lor, cu durata de 19 minute, nu a fost folosit, deoarece reporterii au considerat că omul de ştiinţă era beat. Însă "odiseea discreditării croate" pare a se opri în faţa unui contraatac american. Realizatorul unui talk-show pe teme paranormale la un radio din Phoenix, Kevin Smith, prezentat ca fost "poliţist internaţional", a obţinut o copie a acestei înregistrări video.

Analizând mai multe prim-planuri cu chipul savantului, fostul poliţist a conchis că Filipov nu prezenta semne de intoxicare alcoolică, ci că suferea de privare de somn.

După cum a subliniat Smith, "privarea de somn este o unealtă favorită a fostei, dar încă activei Dărjavna Sigurnost sau KGB-ul bulgăresc". Smith i-a trimis un e-mail lui Tim Brosnan, în care afirmă că a văzut "întreaga înregistrare video de 19 minute a încercării de interviu realizată de o echipă croată de ştiri tv după ce Filipov a fost manipulat aproximativ zece zile".

Înregistrarea, niciodată difuzată, este "foarte instructivă", mai scria Smith, adăugând: "Reporterul întreabă iar şi iar dacă extratereştii se află în comunicare cu noi, şi Filipov spune în final că «aceasta este informaţia pe care, dacă o voi spune, mă vor omorî»".
Lachezar Filipov a ajuns pe pagina întâi a ziarelor în noiembrie trecut, când a afirmat că institutul la care lucra ca director adjunct este în contact cu extratereştrii.

Cercetătorii bulgari au afirmat că analizează pictogramele a 150 de cercuri apărute anul trecut în culturi agricole din toată lumea, în acele zile "alienii răspunzând la 30 de întrebări".
Filipov chiar a afirmat: "Extratereştrii se află peste tot în jurul nostru şi ne urmăresc tot timpul". El a adăugat că aceştia "nu ne sunt ostili, mai curând vor să ne ajute, dar noi nu suntem destul de maturi pentru a stabili un contact direct cu ei".
Filipov a amintit că însuşi Vaticanul a acceptat că extratereştrii există. Filipov a precizat că oamenii vor putea stabili contactul cu extratereştrii doar prin puterea gândului în următorii 10-15 ani.

Ştirea din noiembrie trecut privind contactul cu extratereştrii a survenit în mijlocul unei controverse cu privire la rolul, eficienţa şi nevoia de reformare a Academiei Bulgare de Ştiinţe, dispută care a dus chiar la un schimb dur de replici între ministrul de Finanţe, Simeon Djankov, şi preşedintele ţării, Gheorghi Părvanov.

×
Subiecte în articol: externe