x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Bush se crede Mesia

Bush se crede Mesia

de Anca Aldea    |    08 Oct 2005   •   00:00
Bush se crede Mesia

George W. Bush, presedintele Statelor Unite, se crede unsul lui Dumnezeu, un Mesia al zilelor noastre, un mantuitor cu o misiune clara pe Pamant.

Seful Casei Albe nu este un pacatos. El nu uraste, nu loveste fara motiv, nu este razbunator. Cand a atacat Afganistanul, in 2001, a fost indrumat de Dumnezeu. Cand s-a decis sa invadeze Irakul, tot Dumnezeu l-a ghidat. Cand i s-a cerut ajutorul sa aduca pacea in Orientul Mijlociu, Dumnezeu i-a vorbit din nou. Acesta este subiectul unui film documentar realizat de televiziunea britanica BBC. Potrivit realizatorilor, liderul celei mai puternice tari din lume este atat de credincios, incat invoca numele lui Dumnezeu ori de cate ori are de justificat o decizie.

PATIMA UNUI PRESEDINTE. In 2000, cand a candidat la prezidentiale, Bush ar fi spus: "Simt ca Dumnezeu vrea ca eu sa candidez. Stiu ca nu va fi usor pentru mine sau pentru familia mea, dar Dumnezeu vrea ca eu sa fac asta". Dupa atacurile teroriste din 11 septembrie 2001, Bush a pomenit de "o cruciada" impotriva dusmanilor SUA. In discursul sau anual despre starea natiunii, presedintele a declarat ca doctrina atacurilor preventive este inspirata de divinitate. "Libertatea pe care o pretuim nu este darul Americii catre lume, ci darul lui Dumnezeu catre umanitate."

FILM LA BBC. In filmul documentar realizat de BBC, un fost ministru de Externe palestinian, Nabil Shaath, sustine ca l-a auzit pe Bush spunand: "George, du-te si lupta cu teroristii in Afganistan... George, du-te si pune capat tiraniei din Irak". In documentarul intitulat "Israelul si arabii: O pace vaga", realizatorii scot in evidenta eforturile Casei Albe si ale sefului sau de a ajuta la instaurarea unui climat de pace in Orientul Mijlociu. "Sunt insarcinat cu o misiune din partea lui Dumnezeu. Simt cum vorbele lui Dumnezeu imi sunt adresate. El imi spune: «Du-te si ridica statul palestinian si ofera securitate Israelului si ajuta la instaurarea pacii in Orientul Mijlociu». Asta voi face", ar fi spus Bush dupa o intrevedere cu Shaath.

Un inalt responsabil de la Casa Alba a declarat ca presedintele Bush nu a facut niciodata astfel de afirmatii. Oficial insa Administratia americana nu a avut nici o reactie. Presedintele american si-a descoperit afinitatea catre divinitate in urma cu cinci ani, cand a reusit, cu greu, sa puna capat patimii bauturii. Atunci, in preajma alegerilor prezidentiale, el a fost rugat sa numeasca personalitatea care l-a marcat cel mai mult. Raspunsul a venit imediat: "Iisus Hristos, pentru ca mi-a schimbat inima".

×
Subiecte în articol: externe bush dumnezeu