Într-un interviu acordat publicaţiei EurActiv, pe care îl puteţi citi aici europarlamentarul socialist Corina Creţu trage un semnal de alarmă referitor la faptul că Tratatul de reformă al UE "a fost uşor ratificat” în România, trecând neobservat.
Într-un interviu acordat publicaţiei EurActiv, pe care îl puteţi citi aici europarlamentarul socialist Corina Creţu trage un semnal de alarmă referitor la faptul că Tratatul de reformă al UE "a fost uşor ratificat” în România, trecând neobservat. În opinia europarlamentarului român, "Tratatul Constituţional este produsul unui compromis şi nu se punea problema modificării lui, daca nouă nu ne convenea vreo prevedere”. Nimeni nu ştie ce conţine şi ce consecinţe are tratatul asupra României, a mai spus Creţu, adăugând: "românii trebuia să ştie măcar un minimum de prevederi: care sunt raporturile între factorii de decizie la nivel comunitar şi la cel naţional, ce obligaţii au naţiunile, ce obligaţii au instituţiile comunitare, ce drepturi le conferă cetăţenia europeană etc”. Europarlamentarul român susţine că nu este prea târziu pentru o campanie de informare asupra lui.
Întrebată ce şanse ar avea un proiect de cod european al muncii să reuşească, Creţu a declarat că "problema stabilirii unui minimum de reguli comune, care să reglementeze uniform drepturile angajaţilor şi angajatorilor este în atentia politicienilor şi a sindicatelor din ţările UE, iar aceasta preocupare s-a accentuat dupa primirea noilor membri, mai ales a celor din est”. Europarlamentarul a înaintat o propunere în acest sens pentru a apăra drepturile muncitorilor români aflaţi în ţările membre, "care sunt supuşi multor abuzuri şi nu se pot bucura de drepturi egale cu muncitorii din ţările de adopţie”. Corina Creţu a răspuns mai multor întrebări legate de accesarea fondurilor structurale, de înlăturarea discriminărilor de tot felul din Europa, dar şi de eforturile pe care UE ar trebui să le accentueze pentru combaterea traficului alarmant de carne vie.
Citește pe Antena3.ro