x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă anunţă un acord informal cu Boeing pentru schimbare avionului prezidenţial

Casa Albă anunţă un acord informal cu Boeing pentru schimbare avionului prezidenţial

27 Feb 2018   •   18:38
Casa Albă anunţă un acord informal cu Boeing pentru schimbare avionului prezidenţial

Preşedintele american Donald Trump a ajuns la un acord cu compania Boeing pentru furnizarea a două aeronave Air Force One, în schimbul sumei de 3,9 miliarde de dolari, a anunţat marţi Casa Albă, citată de Reuters. 

"Preşedintele Trump a ajuns la un acord informal cu Boeing asupra unui contract cu preţ fix pentru noul Program privind Air Force One", a declarat pentru Reuters secretarul adjunct de presă Hogan Gidley. El a menţionat că acest contract va economisi peste 1,4 miliarde de dolari din banii contribuabililor americani, informaţie ce nu a putut fi confirmată din surse independente. 

Anunţul survine în condiţiile în care Trump calificase drept prea ridicat costul înlocuirii avionului prezidenţial, unul din cele mai vizibile simboluri ale preşedinţiei SUA, cerând guvernului federal, într-un mesaj pe Twitter, să "anuleze comanda!". 

Avioanele Boeing 747-8 sunt proiectate ca o adevărată Casă Albă capabilă de zbor în cele mai sumbre scenarii de securitate - cum ar fi un război nuclear -, fiind modificate cu dotări militare, mijloace avansate de comunicaţie şi un sistem de autoapărare. 

"Preşedintele Trump a negociat un acord bun din partea poporului american", a dat asigurări Boeing într-un comunicat de presă. 

Potrivit acestuia, acordul cuprinde dezvoltarea şi construirea a două aeronave echipate cu sisteme unice cum ar fi un pachet de comunicaţii, scări interioare şi exterioare, bucătării generoase şi alte dotări. 

În decembrie anul trecut, o purtătoare de cuvânt al fabricantului anunţase că Pentagonul şi compania Boeing au ajuns la un acord cu privire la cele două viitoare avioane prezidenţiale Air Force One, fără a oferi detalii cu privire la preţul achiziţiei. Donald Trump a criticat anul trecut preţul, considerat de el ca prohibitiv, al avioanelor destinate să le înlocuiască pe cele utilizate în prezent.

AGERPRES

×