x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă: Nu există nicio scuză pentru lovitura aeriană asupra unei tabere de refugiaţi în Siria, soldata cu aproape 30 de morti!

Casa Albă: Nu există nicio scuză pentru lovitura aeriană asupra unei tabere de refugiaţi în Siria, soldata cu aproape 30 de morti!

05 Mai 2016   •   23:04
 Casa Albă: Nu există nicio scuză pentru lovitura aeriană asupra unei tabere de refugiaţi în Siria, soldata cu aproape 30 de morti!

Casa Albă a condamnat joi o lovitură aeriană asupra unei tabere de refugiaţi în Siria care a ucis cel puţin 28 de persoane, inclusiv femei şi copii, informează Reuters.
   
"Nu există nicio scuză pentru a justifica efectuarea unei lovituri aeriene împotriva civililor nevinovaţi care au fugit deja din casele lor pentru a scăpa de violenţă", a declarat purtătorul de cuvânt al Casei Albe Josh Earnest în briefingul de presă cotidian.
   
"Aceste persoane sunt în situaţia cea mai disperată imaginabilă şi nu există nicio justificare pentru efectuarea unei acţiuni militare care să-i vizeze", a adăugat el.

Cel puţin 28 de persoane, între care femei şi copii, au fost ucise în raiduri aeriene asupra unei tabere de refugiaţi din provincia Idleb în nordul Siriei, lângă graniţa cu Turcia, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Potrivit directorului OSDO, Rami Abdel Rahman, raidurile au vizat tabăra din provincia Idleb care este controlată de Frontul Al-Nosra, aripa siriană a Al-Qaida, şi rebelii care îi sunt aliaţi.AGERPRES

×
Subiecte în articol: casa alba lovitura aeriana siria refugiati