x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Casa Albă: Pentru moment un al doilea summit Trump-Kim

Casa Albă: Pentru moment un al doilea summit Trump-Kim

03 Aug 2018   •   06:44
Casa Albă: Pentru moment un al doilea summit Trump-Kim
Sursa foto: Zach Rudisin

Casa Albă s-a arătat optimistă joi asupra negocierilor cu Coreea de Nord în vederea unei denuclearizări a peninsulei coreene, precizând totuşi că nu este prevăzut "pentru moment" un summit între Donald Trump şi Kim Jong Un, la aproape două luni de la întâlnirea celor doi, din Singapore.

 

"Nu există o a doua întâlnire fixată sau finalizată pentru moment", a declarat purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Sarah Sanders, adăugând că administraţia americană este "deschisă la această discuţie". 

Preşedintele american Donald Trump i-a mulţumit joi lui Kim Jong-Un pentru că returnează rămăşiţele soldaţilor americani ucişi în Războiul din Coreea, adăugând că este nerăbdător să îl întâlnească 'în curând' din nou pe liderul nord-coreean. 

"Vă mulţumesc, preşedinte Kim Jong-Un, pentru că v-aţi ţinut de cuvânt şi aţi început procesul de a trimite acasă rămăşiţele marilor şi iubiţilor noştri dispăruţi, căzuţi pe câmpul de luptă", a scris Trump pe Twitter. 

"Nu sunt deloc surprins că aţi luat o astfel de măsură. De asemenea, vă mulţumesc pentru scrisoarea dvs. frumoasă - sunt nerăbdător se vă întâlnesc în curând!", a adăugat el. 

Potrivit Reuters, care o citează pe Sarah Sanders, Trump va răspunde în scurt timp scrisorii primite miercuri de la Kim. AGERPRES

×