x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Criză demografică în China. Au fost înregistrate cele mai puține căsătorii din ultimele trei decenii

Criză demografică în China. Au fost înregistrate cele mai puține căsătorii din ultimele trei decenii

de Redacția Jurnalul    |    12 Iun 2023   •   20:45
Criză demografică în China. Au fost înregistrate cele mai puține căsătorii din ultimele trei decenii

China a înregistrat anul trecut cel mai mic număr de căsătorii de când sunt disponibile registrele publice. Declinul căsătoriilor coincide cu scăderea ratei natalității și a declanșat îngrijorarea autorităților cu privire la adâncirea crizei demografice.

Aproximativ 6,83 milioane de cupluri s-au căsătorit în 2022, potrivit datelor publicate de Guvernul chinez, anunță CNN. Această cifră este în scădere cu aproximativ 10,5% față de anul 2021 când au fost înregistrate 7,63 milioane de căsătorii. De asemenea, este vorba despre numărărul cel mai mic înregistrat din anul 1986, de când ministerul a început să publice statistici.

Populația Chinei s-a redus în 2022 pentru prima dată în mai mult de 60 de ani, cu doar 6,77 nașteri la 1.000 de persoane. Țara este în prezent a doua cea mai populată din lume, cufiind depășită de India, potrivit ONU.

Oficialii chinezi văd o legătură directă între scăderea numărului de căsătorii și scăderea natalității, deoarece normele sociale și reglementările guvernamentale fac dificilă nașterea de copii pentru cuplurile necăsătorite. Criza economică și restricțiile din timpul pandemiei au accentuat criza.

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: casatorii China