x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz rarisIm de gemeni cu taţi diferiţi descoperit în Vietnam la un test ADN

Caz rarisIm de gemeni cu taţi diferiţi descoperit în Vietnam la un test ADN

08 Mar 2016   •   21:27
Caz rarisIm de gemeni cu taţi diferiţi descoperit în Vietnam la un test ADN

Un caz extrem de rar de gemeni născuţi din taţi diferiţi a fost dezvăluit marţi de către autorităţile sanitare din Vietnam, citate de agenţia France Presse.

Descoperirea a fost făcută în urma unui test ADN efectuat celor doi gemeni care acum au vârsta de doi ani, într-un laborator din Hanoi, la cererea părinţilor a căror identitate nu a fost dezvăluită.

"Centrul nostru de analize genetice a efectuat testele şi a constatat că aceşti gemeni au avut doi taţi diferiţi", a declarat pentru agenţia France Presse Le Dinh Luong, preşedintele Asociaţiei de Genetică din Vietnam, care lucrează sub egida Ministerului Sănătăţii.

El a subliniat "raritatea" acestui fenomen, care se produce atunci când două ovocite ale mamei sunt fertilizate de doi bărbaţi diferiţi în timpul actelor sexuale avute în cursul aceleiaşi perioade de ovulaţie.

Se estimează că în întreaga lume există numai zece perechi de gemeni identificaţi ca fiind născuţi din taţi diferiţi.

Potrivit cotidianului 'Tuoi Tre', totul a pornit de la un test de paternitate solicitat de tatăl oficial, nerăbdător să verifice dacă el este tatăl biologic al gemenilor născuţi de soţia sa, dintre care unul părea să nu aibă asemănări cu membrii familiei.

Testele au arătat că el era tatăl numai al unuia dintre cei doi gemeni, în timp ce soţia sa era mama biologică a ambilor copii, notează AFP. AGERPRES

×
Subiecte în articol: gemeni cu tati diferiti