x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Caz şocant: Au identificat victima după 22 de ani şi au prins criminalul în aceeaşi zi

Caz şocant: Au identificat victima după 22 de ani şi au prins criminalul în aceeaşi zi

de Istvan Deak    |    13 Oct 2013   •   16:32
Caz şocant: Au identificat victima după 22 de ani şi au prins criminalul în aceeaşi zi

Expertizele ADN şi recompensele financiare se dovedesc de cele mai multe ori singura soluţie pentru anchetatori să rezolve crimele cu autor necunoscut. Această ipoteză a fost reconfirmată de cazul “Baby Hope” (Copilul Speranţă) din New York.  La data de 23 iulie 1991, trupul neînsufleţit al unei fetiţe de 3-5 ani a fost găsit într-o stare avansată de putrefacţie într-o ladă frigorifică în parcul Henry Hudson din cartierul Manhattan, din New York.

Conform Fox News, numele victimei şi circumstanţele exacte ale decesului ei au rămas un mister pentru mai mult de două decenii. Autopsia a scos la iveală că fusese agresată sexual. Timp de 22 de ani, fetiţa a rămas cu numele de Baby Hope. În 1993, peste o sută de persoane au participat la funeraliile lui Baby Hope. Cazul a devenit o obsesie pentru anchetatori. În 2007 şi 2011, corpul a fost exhumat pentru a preleva noi probe ADN. Fără succes. În luna iulie, la cea de-a 22-a comemorare a decesului, anchetatorii au încercat din nou să atragă atenţia opiniei publice asupra cazului. Au umplut stâlpii din cartier cu fotografii ale lăzii frigorifice, cu un portret robot al fetei de la acea vreme, dar şi cu promisiunea unei recompense de 12.000 de dolari pentru persoana care va duce la soluţionarea cazului.

Informaţia nu a întârziat să apară. O persoană a cărei identitate nu a fost dată publicităţii i-a informat pe anchetatori că numele victimei este Anjelica Castillo. Le-a mai spus şi cine este sora victimei, dar şi pe cine suspectează ea că ar fi comis crima. În cursul zilei de sâmbătă, anchetatorii l-au arestat pe vărul fetiţei, Conrado Juarez, în timp ce ieşea dintr-un restaurant din Manhatten, unde lucra ca spălător de vase. “Suspectul, care este vărul fetiţei, are 52 de ani şi a mărturisit că a agresat-o sexual şi a sufocat-o pe fetiţa de patru ani în apartamentul surorii sale. El a adăugat că a fost ajutat de sora sa, acum decedată, ca să scape de cadavru. Cei doi au introdus cadavrul într-o ladă frigorifică şi l-au dus cu taxiul din Queens până în Manhattan. Au aruncat lada în parc, unde a fost găsită de câţiva muncitori în construcţii”, a declarat comisarul Raymond Kelly.

Anchetatorul şef Jerry Giorgio a răsuflat uşurat că acest caz a luat sfârşit, după ce l-a bântuit zi şi noapte timp de două decenii. “Am sperat tot timpul că vom reuşi să găsim vinovatul şi să identificăm victima. Gândindu-mă înapoi cred că am ales numele potrivit pentru fetiţă, Baby Hope. Îmi pare puţin rău că m-am pensionat în această vară şi nu am mai fost activ când a venit această informaţie preţioasă. Putea să sune şi acea persoană puţin mai repede”, a comentat Jerry Giorgio.

Anchetatorii s-au declarat surprinşi că sora Angelicăi ştia de moartea fetiţei de patru ani. Cu ajutorul unei expertize ADN, au identificat-o şi pe mama fetiţei. Ea nu deţinea custodia fetei în momentul crimei. Angelica trăia la o mătuşă din partea tatălui, Bavlina Juarez-Ramirez. “Sunt mândru de munca colegilor mei şi de faptul că pot fi membru al acestei grup. Ei au organizat înmormântarea lui Baby Hope în cimitirul din Bronx în 1993. Fetiţa a fost îmbrăcată într-o rochie albă şi a fost depusă într-un coşciug alb. Tot oamenii legii au achitat şi piatra funerară pe care stau doi îngeraşi şi pe care s-a scris: Fiindcă nouă ne pasă”, a încheiat comisarul Raymond Kelly.


×
Subiecte în articol: victima criminal caz socant