x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 12 morți într-un naufragiu în Grecia

Cel puțin 12 morți într-un naufragiu în Grecia

15 Noi 2013   •   19:01
Cel puțin 12 morți într-un naufragiu în Grecia

Cel puțin 12 imigranți care ar fi de origine siriană, printre care patru copii, și-au pierdut viața, vineri, după ce ambarcațiunea în care se aflau s-a răsturnat în apropiere de insula Lefkada din vestul Greciei, transmite AFP, informează agerpres.ro.

Anterior, agenția franceză de presă anunțase opt victime ale naufragiului. Potrivit agenției elene ANA, trei băieți și o fetiță, cu vârste între trei și șase ani, se află printre victime. Alți 15 imigranți care se aflau în barca răsturnată în apropierea insulei grecești au fost salvați, a declarat pentru AFP poliția portuară elenă.

Autoritățile au fost alertate în legătură cu acest naufragiu de cei care au reușit să se salveze și să ajungă pe coasta continentală a țării, la Paleros, o localitate situată în fața insulei Lefkada. Supraviețuitorii au fost plasați în două spitale din regiune.

Poliția elenă continua vineri după-amiaza operațiunile de căutare și a altor posibile victime. Itinerariul ambarcațiunii nu este încă cunoscut de autoritățile elene, care au deschis o anchetă.

"Această nouă tragedie confirmă necesitatea unei aplicări rapide a deciziilor luate de către guvernul grec și Uniunea Europeană pentru a face față problemei imigrației clandestine și mai ales pentru dezmembrarea rețelelor de trafic de ființe umane", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului de la Atena, Simos Kedikoglou.

Oficialul elen a arătat că Grecia se confruntă de mai mulți ani cu valuri de imigrație, dar această problemă nu mai este doar a sa iar răspunsul trebuie să fie unul paneuropean.

Cu frontiere maritime foarte întinse în Mediterana, Grecia este una dintre principalele porți de intrare pentru imigranții provenind din Asia.

Această țară, care se confruntă totodată cu o gravă criză economică, a cerut recent partenerilor săi europeni noi ajutoare în acest domeniu.

Din decembrie anul trecut, 28 de cetățeni sirieni și afgani și-au pierdut viața în apele teritoriale ale Greciei, dintr-un total de o mie care au reușit să ajungă în această țară, potrivit Înaltului Comisariat al ONU pentru Refugiați.
 

×