x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puțin 27 de persoane au murit în urma incendiilor din Portugalia

Cel puțin 27 de persoane au murit în urma incendiilor din Portugalia

16 Oct 2017   •   17:26
Cel puțin 27 de persoane au murit în urma incendiilor din Portugalia

Incendiile de vegetație din Portugalia au omorât cel puțin 27 de persoane și au rănit ale câteva zeci, în a doua cea mai mare tragedie din ultimele patru luni din țară, potrivit autorităților, scrie The Independent.

Incendiile au fost declanșate de „temperaturile neobișnuit de ridicate pentru luna octombrie și de efectul acumulat al secetei”. De la începutul anului, aproximativ 216.000 de hectare de vegetație au ars în Portugalia, fiind unul dintre cei mai dicifili ani, din acest punct de vedere.

Situația este în continuare „critică” din cauza temperaturilor foarte ridicate pentru această perioadă, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției pentru Protecția Civililor, Patricia Gaspar.

Pe lângă numărul de persoane decedate, 51 de persoane au fost rănite, 15 dintre acestea fiind în stare gravă, potrivit Patriciei Gaspar. Aceasta a mai declarat că există și un număr, neoficial încă, de persoane dispărute.

O investigație independentă referitoare la aceste incendii a descoperit, săptămâna trecută, că autoritățile nu au reușit să evacueze la timp satele afectate.

De asemenea, Spania se confruntă cu un număr de 105 incendii în Galicia. Autoritățile au afirmat că patru oameni au murit.  Președintele regional al Galiciei, Alberto Nunez Feijoo, a afirmat că 15 dintre aceste incendii reprezintă un risc pentru orașe.

×