x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cel puţin 7 morţi după bombardarea unui centru medical şi a altor obiective din estul Siriei

Cel puţin 7 morţi după bombardarea unui centru medical şi a altor obiective din estul Siriei

11 Mai 2016   •   22:24
Cel puţin 7 morţi după bombardarea unui centru medical şi a altor obiective din estul Siriei

Cel puţin şapte persoane au murit miercuri, printre care un minor, după bombardarea unui centru medical şi a altor obiective din estul provinciei siriene Deir al Zur, controlată aproape în totalitate de grupul terorist Stat Islamic (SI), transmite EFE.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a semnalat că avioane de origine necunoscută au vizat diferite zone din localitatea Al Shail, în estul provinciei Deir al Zur. OSDO nu a exclus ca numărul morţilor să crească deoarece există cazuri cu răni grave.

Al Shail a fost fieful principal al Frontului al Nusra, filiala siriană a Al Qaeda, până când acesta a fost expulzat din zonă de SI, care a proclamat un califat în Siria şi Irak la finalul lui iunie 2014.

Luna următoare, extremiştii au cucerit aproape întreaga Deir al Zur, cu excepţia unor cartiere din capitala cu acelaşi nume şi a aeroportului său militar, în mâinile forţelor guvernamentale siriene.

În prezent, provincia este ţinta bombardamentelor coaliţiei internaţionale contra SI, condusă de Statele Unite, şi ale aviaţiei ruse şi siriene.

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: siria