x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Charles Michel se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare

Charles Michel se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare

de Redacția Jurnalul    |    26 Ian 2024   •   23:45
Charles Michel se retrage din cursa pentru alegerile europarlamentare

Președintele Consiliului European, Charles Michel, care a fost intens criticat din cauza deciziei sale de a părăsi postul pentru a candida la viitoarele alegeri europarlamentare, se retrage acum din cursă, au declarat pentru Politico doi oficiali cu informații despre această decizie.

Decizia retragerii din cursa pentru alegerile europarlamentare a lui Charles Michel vine cu câteva zile înainte ca liderii europeni să se întâlnească la Bruxelles.

Decizia surprinzătoare a lui Michel de a candida la alegerile europarlamentare din iunie, care ar fi însemnat părăsirea postului cu câteva luni înainte de sfârșitul mandatului său, a provocat reacții furioase din partea oficialilor UE, a diplomaților europeni și a Parlamentului.

Oficialii au perceput anunțul său surpriză ca pe un semnal că acesta acordă mai multă importanță viitorului său politic decât rolului său actual de șef al Consiliului European.

De asemenea, gestul lui Charles Michel a sporit presiunea asupra liderilor europeni pentru a găsi un compromis în ceea ce privește funcțiile de conducere ale UE.

În cazul în care ar fi fost ales membru al Parlamentului European - ceea ce era foarte probabil dacă ar fi candidat - Michel ar fi trebuit să preia funcția la jumătatea lunii iulie, ceea ce ar fi deschis ușa pentru premierul eurosceptic al Ungariei, Viktor Orbán, de a prezida temporar reuniunile liderilor UE.

(sursa: Mediafax)

 

×