x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China a evacuat peste 100.000 de oameni din calea taifunului In-Fa

China a evacuat peste 100.000 de oameni din calea taifunului In-Fa

25 Iul 2021   •   14:20
China a evacuat peste 100.000 de oameni din calea taifunului In-Fa

Taifunul In-Fa a lovit duminică estul Chinei, provocând evacuarea a peste 100.000 de persoane, anularea zborurilor și oprirea operațiunilor comerciale, potrivit rapoartelor media citate de Bloomberg.

In-Fa a lovit în Zhoushan, provincia Zhejiang, la ora 12.30, ora locală, cu vânturi de 38 de metri pe secundă, a declarat administrația meteorologică din China. Autoritățile locale au dispus închiderea școlilor, piețelor și afacerilor și au evacuat peste 100.000 de persoane, potrivit presei.

Furtuna tropicală va lovi din nou în orașul Jiaxing din provincia Zhejiang și în districtul Pudong din Shanghai în cursul zilei de duminică, a declarat Centrul Meteorologic Național.

Taifunul vine după inundațiile istorice de săptămâna trecută din provincia centrală Henan, unde au murit cel puțin 56 de persoane, potrivit Xinhua. Numărul de morți include 12 persoane care au fost ucise după inundarea metroului din capitala Zhengzhou. Orașul cu peste 10 milioane de locuitori a înregistrat precipitații record, nivelul mediu dintr-un an căzând în doar trei zile.

 Mediafax

×