x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe China detectează primul caz de Omicron

China detectează primul caz de Omicron

14 Dec 2021   •   09:00
China detectează primul caz de Omicron

China a detectat primul caz de variantă de coronavirus Omicron din zona continentală, ceea ce reprezintă o nouă provocare pentru strategia țării "zero-Covid" în perspectiva Jocurilor Olimpice de iarnă de la Beijing, scrie CNN.

Autoritățile sanitare din orașul portuar Tianjin, situat în nordul țării, au reușit să identifice și să izoleze purtătorul variantei - un călător care a sosit din străinătate la 9 decembrie, înainte ca acesta să pătrundă în comunitate, a anunțat presa de stat.

Persoana infectată a fost identificată inițial ca fiind un purtător asimptomatic. Secvențierea ulterioară a genomului, analizată de Centrul chinez pentru controlul și prevenirea bolilor, a confirmat că era vorba de varianta Omicron.

Omul este acum tratat în izolare în spital, a precizat raportul, fără a oferi alte detalii.

Varianta Omicron, care se răspândește rapid, a stârnit alarme în întreaga lume, determinând guvernele să impună restricții de călătorie. Varianta a fost raportată în peste 50 de țări de când a fost detectată pentru prima dată, în Africa de Sud, la sfârșitul lunii trecute.

Experții chinezi în domeniul sănătății publice și mass-media de stat și-au exprimat anterior încrederea în capacitatea țării de a aborda noua variantă, citând măsurile stricte de control la frontieră ale Chinei și capacitatea acesteia de a identifica și izola rapid cazurile infectate și contactele apropiate ale acestora.

În China, toate persoanele care sosesc în străinătate trebuie să fie testate pentru Covid înainte de a părăsi aeroportul, urmate de cel puțin două săptămâni de carantină centralizată. Aceasta este adesea urmată de o altă perioadă lungă de izolare la domiciliu.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Omicron