x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Chinezii, furioși: O delegaţie parlamentară germană a vizitat Taiwanul

Chinezii, furioși: O delegaţie parlamentară germană a vizitat Taiwanul

de Redacția Jurnalul    |    10 Ian 2023   •   09:45
Chinezii, furioși: O delegaţie parlamentară germană a vizitat Taiwanul
Sursa foto: Taiwan/antena3

O delegaţie parlamentară germană a iniţiat, luni, o vizită oficială în Taiwan, pentru a demonstra "solidaritatea" cu Administraţia separatistă de la Taipei, dar China a condamnat vehement iniţiativa, cerând evitarea ingerinţelor în afacerile interne chineze.

Parlamentarii germani, membri ai formaţiunii Partidul Liber-Democrat (FDP, liberal), vor avea întâlniri cu preşedintele Taiwanului, Tsai Ing-Wen, cu premierul Su Tseng-Chang, cu ministrul taiwanez de Externe, Joseph Wu, şi cu preşedintele Parlamentului de la Taipei, You Si-Kun, conform site-ului Tagesschau.de.

"Vizita are rolul de a transmite un mesaj de solidaritate", a declarat Marie-Agnes Strack-Zimmermann, preşedintele Comisiei pentru Apărare din Bundestag, Camera inferioară a Parlamentului german.

Însă Administraţia de la Beijing a condamnat vehement vizita parlamentarilor germani la Taipei. Ministerul chinez de Externe a catalogat vizita drept o "provocare" şi a cerut evitarea ingerinţelor în afacerile interne chineze.

În urmă cu câteva zile, Administraţia Chinei a avertizat Statele Unite că este pregătită să riposteze la "provocări", după ce armata americană a trimis o navă militară prin Strâmtoarea Taiwan cu argumentul libertăţii de navigaţie. Statele Unite nu recunosc independenţa Taiwanului, dar oferă sprijin politic şi militar Administraţiei separatiste de la Taipei. Beijingul nu a exclus posibilitatea de a recurge la forţă militară pentru readucerea Taiwanului sub control. China a intensificat activităţile militare în jurul Taiwanului ca reacţie la vizita efectuată la Taipei în august 2022 de Nancy Pelosi, preşedintele în funcţie al Camerei Reprezentanţilor din Statele Unite.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: delegatie germana taiwan