x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine este "mini-Merkel", se intreaba Financial Times

Cine este "mini-Merkel", se intreaba Financial Times

20 Feb 2018   •   13:15
Cine este "mini-Merkel", se intreaba Financial Times

La inceputul saptamanii, Angela Merkel a propus-o pe Annegret Kramp-Karrenbauer pentru functia de secretar general al Uniunii Crestin-Democrate (CDU). Cum era de asteptat, speculatiile nu au intarziat sa apara. Astfel, unii si altii considera ca aceasta doamna tunsa scurt si cu ochelari trebuie privita ca un potential succesor al Angelei Merkel.

 

Daca aceasta candidatura va fi aprobata, Annegret Kramp-Karrenbauer s-ar putea inscrie in cursa electorala pentru sefia cancelariei germane, din 2021.

Citand presa germana, Financial Times o numeste pe Annegret Kramp-Karrenbauer "mini - Merkel". De altfel, cele doua politiciene se cunosc de foarte multa vreme, cancelarul declarandu-se chiar "fascinata" de evolutia colegei sale de partid.

Annegret Kramp-Karrenbauer este apreciata in interiorul CDU, fiind, de asemenea, bine privita atat de formatiunile de dreapta, cat si de cele de stanga.

"Sustinatorii stangii o apreciaza pentru ca sprijina legea privind impozitul minim pe salariu si apara drepturile muncitorilor. Cei de dreapta o agreaza pentru ca protejeaza valorile familiale si se pronunta impotriva casatoriilor intre parteneri de acelasi sex", explica FT.

In ce directie se va indrepta CDU sub conducerea doamnei "mini-Merkel"? Annegret Kramp-Karrenbauer a asigurat ca partidul va ramane de centru. Iar Angela Merkel a dat aprobator din cap, subliniaza FT.

 

 

×