x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cine va face hărți gresite ale Indiei va fi condamnat la închisoare. Vizați, cei care prezinta Kashmirul sau statul Arunachal Pradesh

Cine va face hărți gresite ale Indiei va fi condamnat la închisoare. Vizați, cei care prezinta Kashmirul sau statul Arunachal Pradesh

08 Mai 2016   •   17:50
Cine va face hărți gresite ale Indiei va fi condamnat la închisoare. Vizați, cei care prezinta Kashmirul sau statul Arunachal Pradesh

Oricine realizează o hartă 'greşită sau falsă' a Indiei ar putea fi condamnat până la 7 ani de închisoare sau la plata unei amenzi de până la un miliard de rupii (15 milioane de dolari), potrivit unui nou proiect de lege, relatează DPA.

Draftul numit Legea de reglementare a informaţiei geospaţiale a fost publicat online în cursul acestei săptămâni, cu solicitarea de a trimite comentarii şi sugestii Ministerului de Interne indian în termen de 30 de zile, a declarat vineri un purtător de cuvânt.

Cei care au publicat hărţi ale Indiei au avut probleme după ce au înfăţişat o parte din regiunea disputată Kashmir în Pakistan sau statul Arunachal Pradesh în China.

Până în prezent astfel de hărţi au fost doar confiscate, şterse sau modificate, cum a fost într-un caz din 2010 în care a fost implicat The Economist, care ulterior a trebuit să realizeze o hartă interactivă în care sunt prezentate diferitele revendicări teritoriale ale Pakistanului, Chinei şi Indiei.

'Nicio persoană nu va întocmi, publica sau distribui orice informaţii topografice greşite sau false legate de India, inclusiv graniţele internaţionale, pe platforme de internet, prin servicii online sau în orice formă electronică sau fizică', se menţionează în proiectul de lege.

Cei care încalcă legea ar putea fi sancţionaţi cu o amendă între un milion şi un miliard de rupii şi cu închisoare până la şapte ani.

Potrivit proiectului, nimeni nu poate cumpăra imagini geospaţiale cu India fără permisiunea guvernului. Entităţi care sunt în posesia unor astfel de imagini vor trebui să depună o cerere la o 'autoritate de verificare a securităţii'.

Asta înseamnă că Google Maps, de exemplu, va trebui să obţină permisiune din partea guvernului pentru imaginile cu India de care dispune. AGERPRES

×