x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ciocolata Toblerone, obligată să-și schimbe ambalajul

Ciocolata Toblerone, obligată să-și schimbe ambalajul

de Redacția Jurnalul    |    07 Mar 2023   •   12:00
Ciocolata Toblerone, obligată să-și schimbe ambalajul
Sursa foto: Hepta

Imaginea vârfului muntos Matterhorn va fi eliminată de pe ambalajul Toblerone, după ce o parte din producția batonului de ciocolată va fi mutată în afara Elveției, ceea ce înseamnă că se încalcă restricțiile de marketing legate de utilizarea iconografiei elvețiene, scrie „The Guardian”.

Muntele de 4.478 de metri înălțime, al cărui vârf piramidal aproape simetric oglindește forma batonului de ciocolată cu migdale și miere, va fi înlocuit cu un vârf alpin mai generic, a declarat proprietarul american al mărcii de dulciuri, Mondelez.

„Reproiectarea ambalajului introduce un logo de munte modernizat și simplificat, care se aliniază cu estetica geometrică și triunghiulară”, a declarat un purtător de cuvânt Mondelēz pentru ziarul „Aargauer Zeitung”.

Pe ambalajul Toblerone se va citi acum „stabilit în Elveția”, mai degrabă decât „din Elveția”. Legislația „elvețiană”, introdusă în 2017, restricționează utilizarea crucii albe a drapelului național pe fond roșu, precum și a altor indicatori de proveniență elvețiană, în produsele alimentare, produsele industriale și servicii.

Pentru ca produsele alimentare să se comercializeze ca fiind „fabricate în Elveția”, 80% din ingredientele brute trebuie să provină din țară, iar majoritatea procesării să aibă loc acolo. Pentru lapte și produse pe bază de lapte, cota necesară este de 100%, cu excepții pentru ingredientele care nu pot fi obținute din Elveția, cum ar fi cacao.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Subiecte în articol: toblerone elvetia