x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clasament cu întrebările cele mai trăsnite puse pe internet

Clasament cu întrebările cele mai trăsnite puse pe internet

de Irina Cristea    |    21 Sep 2010   •   00:00

După ce ne-a devenit instrument vital la locul de muncă, enciclopedie, partener de joacă sau sursă de aventuri amoroase, internetul vine să înlocuiască şi oracolele din antichitate. Cel puţin pentru un număr deloc mic de utilizatori, care apelează la motoare de căutare cu fel şi fel de întrebări demne de preotesele din templele antice.



Site-ul Ask Jeeves a realizat un clasament al celor mai... imposibile întrebări adresate de internauţi în ultimii 10 ani. De la "Ce este dragostea?" până la "Ce-a păţit Tony Soprano?", aceste întrebări pe teme extrem de variate au în comun un singur lucru: nu pot primi un răspuns.
Bazându-şi sinteza pe cele 16 milioane de întrebări primite în fiecare lună, Ask Jeeves a stabilit că cea mai presantă nelămurire a utilizatorilor este "Care-i sensul vieţii?", care a fost adresată mai des decât "Există Dumnezeu?".

Mult mai orientaţi spre aspectele lumeşti ale vieţii sunt deloc puţinii internauţi care doresc să ştie răspunsul la întrebările "Blondele chiar se distrează mai bine?" şi "Care este cea mai eficientă metodă de slăbit?". "Există viaţă în spaţiu?", "Cine este cea mai faimoasă persoană din lume?", "Ce este dragostea?" şi "Care e secretul fericirii?" sunt alte câteva întrebări de top 10 care ar fi pus-o în dificultate şi pe celebra preoteasă Pitia. Ask Jeeves este ultima speranţă şi pentru mulţi fani ai serialului "Clanul Soprano", care încearcă să găsească, prin mijlocirea site-ului, indicii despre finalul filmului. "A murit Tony Soprano?" ocupă locul al nouălea în topul celor mai frecvente 10 întrebări. Pe ultimul loc se află o întrebare "la modă" în ultima vreme, nu atât din cauza crizei economice, ci a unui test online devenit foarte popular: "Cât mi-e dat să trăiesc?".

Clasamentul a fost întocmit pe baza a peste un miliard de întrebări, a explicat, pentru The Telegraph, Nadia Kelly, reprezentant al motorului de căutare botezat după celebrul valet din romanele britanicului P.G. Wodehouse.

×
Subiecte în articol: externe