x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Clinton câştigă ultima dezbatere, cu cea mai mică diferenţă dintre cele trei confruntări

Clinton câştigă ultima dezbatere, cu cea mai mică diferenţă dintre cele trei confruntări

20 Oct 2016   •   09:42
Clinton câştigă ultima dezbatere, cu cea mai mică diferenţă dintre cele trei confruntări

Candidata democrată la Casa Albă, Hillary Clinton, a câştigat ultima dezbatere cu rivalul său republican, Donald Trump, cu o diferenţă de 13 puncte procentuale (52% faţă de 39%), cea mai mică dintre cele trei dispute faţă în faţă, potrivit unui sondaj prezentat de CNN, preluat joi de EFE.

După prima dezbatere din 26 septembrie, 62% au optat pentru Clinton şi 27% pentru Trump ( o diferenţă de 35 de puncte), în timp ce după cea de-a doua confruntare, pe 9 octombrie, distanţa s-a redus la 23 de puncte (57% la 34%) în favoarea democratei.

Dintre cei care au vizionat ultima dezbatere, de miercuri seara, 50% au răspuns că Hillary Clinton poate administra mai bine economia (48% Trump), iar 49% au fost de părere că magnatul new-yorkez va gestiona mai bine imigraţia.

Totodată, 47% au opinat că Trump a fost mai sincer în dezbatere, în timp ce 46% dintre telespectatori au spus că mai deschisă a fost Clinton. După prima dezbatere, pe acest subiect, democrata conducea cu o diferenţă de 13 puncte (53% la 40%).

Sondajul ORC a fost realizat pentru CNN după finalizarea dezbaterii, pe un eşantion de 547 de intervievaţi, şi are o marjă de eroare de 4%. www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: hillary clinton