x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coca-Cola îşi suspendă activităţile în Rusia, iar PepsiCo limitează vânzările

Coca-Cola îşi suspendă activităţile în Rusia, iar PepsiCo limitează vânzările

09 Mar 2022   •   09:10
Coca-Cola îşi suspendă activităţile în Rusia, iar PepsiCo limitează vânzările

Compania Coca-Cola a anunţat, marţi seară, suspendarea activităţilor pe teritoriul Rusiei, în contextul presiunilor internaţionale de sancţionare a Moscovei, iar grupul concurent PepsiCo a decis limitarea vânzărilor pe piaţa rusă.

"Vom continua să monitorizăm şi să evaluăm situaţia pe măsură ce evoluează circumstanţele. Inimile noastre sunt alături de oamenii care suportă efecte de neconceput ale evenimentelor tragice din Ucraina", a comunicat compania Coca-Cola, conform postului BBC News şi cotidianului Le Figaro.

Compania multinaţională cu sediul central în SUA a fost supusă presiunilor internaţionale şi chiar unor acţiuni de boicot pentru a se retrage din Rusia, în contextul sancţiunilor masive aplicate de Occident din cauza intervenţiei militare ruse în Ucraina.

Grupul rival PepsiCo a anunţat, la rândul său, limitarea vânzărilor de produse pe piaţa din Rusia. Compania multinaţională cu sediul central în Statele Unite a anunţat suspendarea vânzărilor de băuturi Pepsi-Cola, 7up şi Mirinda pe piaţa din Rusia. Dar va menţine comercializarea de produse esenţiale, inclusiv lapte pentru bebeluşi.

Rusia este vizată de sancţiuni financiare şi economice fără precedent din cauza invaziei militare ruse în Ucraina. Numeroase companii şi-au suspendat activităţile pe piaţa din Rusia, inclusiv reţeaua de restaurante McDonald's şi grupul de cafenele Starbucks.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: coca cola