x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandantul unui submarin rusesc a fost executat când făcea jogging în parc,în Rusia

Comandantul unui submarin rusesc a fost executat când făcea jogging în parc,în Rusia

de Redacția Jurnalul    |    11 Iul 2023   •   18:00
Comandantul unui submarin rusesc a fost executat când făcea jogging în parc,în Rusia

Serviciul de informații al Apărării din Ucraina a făcut publice detalii  despre modul în care un comandant de submarin rusesc a fost împușcat mortal în orașul Krasnodar din sudul Rusiei, dar nu a revendicat în mod explicit responsabilitatea pentru moartea acestuia, informează CNN.

Stanislav Rzhitsky a fost ucis luni de o „persoană necunoscută”, potrivit serviciului de știri rusesc TASS, precizând că „motivul crimei este în curs de investigare”.

 Pe Telegram, marți dimineață, serviciile de informații ale apărării din Ucraina au explicat într-un comunicat cum s-ar fi întâmplat.

„Comandantul submarinului făcea jogging în parcul ‘A 30-a aniversare a Victoriei’ din Krasnodar. În jurul orei 6 dimineața, a fost împușcat de șapte ori cu un pistol Makarov. Ca urmare a rănilor provocate de împușcături, Rzhitsky a murit pe loc”, se arată în comunicat. Din cauza ploii abundente, parcul era pustiu, astfel că nu au existat martori care să poată oferi detalii sau să îl identifice pe atacator”, se arată în comunicat.

Potrivit Ministerului rus al Apararii, Rjitski a comandat submarinul Krasnodar din marina rusa, care era echipat cu rachete de croaziera Kalibr. Krasnodar a fost construit pentru flota din Marea Neagra si a fost proiectat pentru a lupta impotriva navelor de suprafata si a submarinelor, pentru a pune mine si pentru a efectua recunoasteri.

×
Subiecte în articol: comandant submarin rusesc ucis