x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comandantul Flotei a 7-a americane, demis după coliziunile în serie ale navelor

Comandantul Flotei a 7-a americane, demis după coliziunile în serie ale navelor

de Dan Constantin    |    25 Aug 2017   •   22:39
Comandantul Flotei a 7-a americane, demis după coliziunile în serie ale navelor

Viceamiralul Joseph Aucoin a fost înlocuit de la comanda Flotei a 7-a americane din Pacific după coliziunea distrugătorului purtător de rachete USS John McCaine cu un petrolier în largul portului Singapore. Decizia luată de amiralul Scott Swift în 23 august este motivată pe site-ul oficial al Flotei din Pacific prin ,,pierderea încrederii în capacitatea de comandă”.

 Este a patra coliziune într-un an înregistrate de nave militare din structura Flotei a 7-a , principala piesă a dispozitivului militar american din Asia în condițiile tensiunilor create de programul nuclear al Coreei de Nord și demonstrațiilor de forță ale Chinei. Din cele patru coliziuni,ultimele două, din iunie și august ,s-au soldat cu pierderi de vieți ale marinarilor americani.Aceste incidente sunt speculate de propaganda chineză , ziarul China Daily, citat într-o analiză din Journal de l*Aviation, avertizând țările din zonă-,,nu puteți conta pe americani în apărare”.

 Un autor american care analizează  în ARS TEHNICO seria neagră a accidentelor din Flota a 7 -a noteză în 25 august că ,,US Navy are cele mai bune nave dar nu și cei mai buni marinari”. 

Tehnica este trădată de oboseala sau lipsa de instruire, greșeala umană fiind cauza majorității accidentelor. Autorul plasează aici și coliziunea în Bosfor a navei spion LIMAN a Flotei ruse a Mării Negre  cu un vas care transporta oi din România.LIMAN fusese  trimis rapid după o misiune în Siria să supravegheze exercițiile militare NATO din Marea Neagră. 

×