x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană a lansat o consultare publică în legătură cu discriminarea comunităţii rome în UE

Comisia Europeană a lansat o consultare publică în legătură cu discriminarea comunităţii rome în UE

19 Iul 2017   •   18:12
Comisia Europeană a lansat o consultare publică în legătură cu discriminarea comunităţii rome în UE
Sursa foto: Christian Silva/Intact Images

Comisia Europeană (CE) a lansat miercuri o consultare publică pentru evaluarea integrării comunităţii rome în Uniunea Europeană (UE) şi pentru a identifica punctele sale slabe, informează EFE. 

Mai concret, în cadrul acestei consultări va fi evaluată punerea în aplicare a primei strategii a Uniunii în această problemă, Cadrul european pentru strategiile naţionale de integrare a romilor până în 2020, adoptat în aprilie 2011. Scopul acestui cadru constă în promovarea incluziunii sociale şi economice a populaţiei rome şi combaterea discriminării acesteia. 

Consultarea anunţată miercuri este menită să permită identificarea opiniilor părţilor afectate cu privire la realizările şi provocările cu care se confruntă în momentul de faţă, precum şi identificarea zonelor în care sunt necesare măsuri pentru a contribui la integrarea populaţiei rome. 

Comisarul european pentru justiţie, consumatori şi egalitatea de gen, Vera Jourova, a precizat că prin acest demers doreşte să fie stabilite punctele slabe ale strategiei UE cu privire la romi. "Sunt alături de cei care sunt excluşi şi vreau să luăm măsuri foarte concrete şi eficiente pentru a-i ajuta pe romi", a asigurat comisarul de origine cehă. 

Întrebările la care va încerca să răspundă consultarea publică se referă şi la modul în care au contribuit politicienii de la nivelul UE şi din state individuale la îmbunătăţirea integrării populaţiei rome.AGERPRES

×