x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană propune un nou program pentru sănătate, cu un buget de 9,4 miliarde de euro

Comisia Europeană propune un nou program pentru sănătate, cu un buget de 9,4 miliarde de euro

28 Mai 2020   •   17:10
Comisia Europeană propune un nou program pentru sănătate, cu un buget de 9,4 miliarde de euro
Sursa foto: pixabay.com

Comisia Europeană a propus un nou program pentru sănătate, pentru perioada 2021-2027, EU4Health, care va avea un buget de 9,4 miliarde de euro și care va contribui la recuperarea post COVID-19.

Potrivit unui comunicat al CE, Programul de sănătate EU4Health va îmbunătăți reziliența sistemelor de sănătate, va promova inovația în domeniul sănătății și va umple golurile identificate în contextul crizei COVID-19.

„Cu pachetul de redresare și bugetul revizuit al UE pentru următorii șapte ani, propunem o viziune strategică pentru a aborda atât situația curentă, cât și provocările viitoare. Ca parte a acestui pachet, noul program EU4Health va schimba jocul, va aduce o adevărată schimbare de paradigmă în modul în care UE se ocupă de sănătate și un semnal clar că sănătatea cetățenilor noștri este mai mult ca niciodată o prioritate pentru noi toți”, a declarat comisarul pentru sănătate și siguranță alimentară, Stella Kyriakides.

Conform Comisiei Europene, cu programul de sănătate EU4Health UE va fi capabilă să gestioneze mai bine amenințările transfrontaliere la adresa sănătății, să se asigure că medicamentele sunt disponibile și accesibile și să consolideze sistemele de sănătate.

Sursa: Mediafax

×