x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Comisia Europeană solicită suspendarea accesului privilegiat în UE pentru cetățenii ruși

Comisia Europeană solicită suspendarea accesului privilegiat în UE pentru cetățenii ruși

06 Sep 2022   •   21:35
Comisia Europeană solicită suspendarea accesului privilegiat în UE pentru cetățenii ruși

Comisia Europeană a solicitat marți suspendarea acordului cu Rusia care permite accesul privilegiat în UE pentru toți cetățenii ruși.

Comisia Europeană a anunțat marți că acordul de facilitare a eliberării vizelor încheiat între UE și Rusia trebuie suspendat. Reprezentanții CE mai spun că măsura trebuie luată din cauza „agresiunii militare a acestei țări față de Ucraina".

„O țară precum Rusia, care duce un război de agresiune, nu ar trebui să se califice pentru facilitarea eliberării vizelor atât timp cât continuă să își ducă politica externă distructivă și agresiunea militară împotriva Ucrainei, demonstrând un dispreț total față de ordinea internațională bazată pe reguli", anunță CE într-o declarație publică.

În plus, UE nu vrea să recunoască pașapoartele rusești din zonele ocupate.

„De asemenea, Comisia prezintă astăzi o propunere privind nerecunoașterea pașapoartelor rusești eliberate în zonele ocupate ale Ucrainei”, adaugă CE.

Aceste propuneri vin în urma acordului politic la care au ajuns miniștrii afacerilor externe în cadrul reuniunii lor informale din 31 august, precizează CE.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Comisia Europeana