x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Compania flydubai exclude varianta unui act criminal în cazul accidentului aviatic din Rusia

Compania flydubai exclude varianta unui act criminal în cazul accidentului aviatic din Rusia

19 Mar 2016   •   15:31
Compania flydubai exclude varianta unui act criminal în cazul accidentului aviatic din Rusia

Compania aeriană low-cost flydubai a exclus sâmbătă varianta unui act criminal după prăbuşirea unuia dintre avioanele sale în sudul Rusiei provocând moartea a 62 de persoane, relatează AFP. 

În cadrul unei conferinţe de presă la Dubai, preşedintele flydubai, Gaith al-Ghaith, a anunţat că o echipă de lucru formată din reprezentanţi ai Aviaţiei civile din EAU şi ai flydubai, se va deplasa în Rusia pentru a participa la anchetă 'în coordonare cu autorităţile ruse'. 

El a exclus, răspunzând unei întrebări, ipoteza unui act criminal, şi a cerut să se aştepte rezultatele anchetei pentru a se determina cauzele tragediei. Informaţiile care circulă între timp sunt 'speculaţii', a adăugat el. 

Avionul Boeing care venea de la Dubai s-a prăbuşit sâmbătă dimineaţă pe aeroportul din Rostov-pe-Don, în sudul Rusiei, în condiţiile de vizibilitate scăzută, provocând moartea a 62 de persoane. Potrivit comisiei de anchetă ruse care investighează accidentul, la bord se aflau 55 de pasageri şi şapte membri ai echipajului. 

Comandantul navei era cetăţean cipriot, iar copilotul era spaniol, şi fiecare avea la activ aproape 6.000 de ore de zbor, a precizat Ghaith pentru a sublinia profesionalismul lor. Ceilalţi cinci membri ai echipajului erau din Spania, Rusia, Seychelles, Columbia şi Kârgâstan, a mai spus el. 

Ultima revizie tehnică a avionului a avut loc pe 21 ianuarie, a mai spus Gaith al-Ghaith. 

Acesta este primul accident de acest gen care implică compania flydubai după crearea sa în martie 2008.

 

Sursa: AGERPRES

×
Subiecte în articol: accident aviatic accident rusia FlyDubai