x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conflict în Ucraina. Rusia își mobilizează forțele armate din Orientul Mijlociu

Conflict în Ucraina. Rusia își mobilizează forțele armate din Orientul Mijlociu

01 Mar 2022   •   16:36
Conflict în Ucraina. Rusia își mobilizează forțele armate din Orientul Mijlociu
Sursa foto: Hepta

Rusia vrea să aducă în Europa trupele militare din Extremul Orient. Au început exercițiile de antrenament în regiunea Astrahan, a anunțat districtul militar estic, citat de Reuters.

Acestea se află între continentul european și partea estică a Rusiei. Militarii se pregătesc să  parcurgă distanțe lungi. 

Decizia nu este  surprinzătoare întrucât acestea efectuează exerciții intense în ultimele luni. 

„Exerciţiile vor permite evaluarea pregătirii trupelor de a desfăşura misiuni necesare după regrupări la distanţe mari de-a lungul teritoriului rus”, a transmis Ministerul Apărării, în cursul lunii ianuarie, când au fost publicate imagini video de către agenția RIA Novosti. Vehicule și echipamente militare erau încărcate în trenuri în  Districtul Militar Estic. 

„Cel mai probabil este o acoperire pentru mutarea unor unităţi spre Ucraina”, a scris atunci, pe Twitter, analistul militar Rob Lee, membru al Forerigen Policy Institute din SUA.

Rusia a atacat Ucraina pe 24 februarie 2022, prin toate mijloacele, terestru, aerian și naval, după ce luni de zile a comasat la frontieră peste 100.000 de soldați. 

 

 

 

 

 

×
Subiecte în articol: Rusia armă termobarică cernihiv