x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Avionul preşedintelui Putin, ţinta rachetei ucigaşe?

Avionul preşedintelui Putin, ţinta rachetei ucigaşe?

18 Iul 2014   •   12:51
Avionul preşedintelui Putin, ţinta rachetei ucigaşe?

Avionul de linie Boeing 777 al companiei Malaysia Airlines, doborât joi de o rachetă în estul Ucrainei, este posibil să fi fost confundat cu avionul preşedintelui rus Vladimir Putin, a relatat postul public al televiziunii ruse Pervîi Kanal, citând, sub rezerva anonimatului, o sursă din cadrul Agenţiei federale ruse de transporturi aeriene.

Avionul care îl aducea acasă pe Putin din turneul efectuat în America Latină s-ar fi intersectat într-un punct şi pe acelaşi culoar cu Boeing-ul malaezian în apropiere de Varşovia, la o altitudine de 10.100 de metri, conform Ria Novosti.

Avionul preşedintelui rus a trecut pe acolo la ora 16:21 (ora Moscovei), iar Boeing-ul la 15:44 (ora Moscovei).

Aspectul celor două avioane putea fi confundat şi culorile erau practic identice la mare distanţă, a explicat aceeaşi sursă, solicitând anonimatul.

Directorul Rosaviaţia, Aleksandr Neradko, a refuzat să comenteze în legătură cu posibilitatea intersectării rutelor celor două avioane: "Rosaviaţia niciodată şi în nicio circumstanţă nu comentează sau nu face publice informaţii despre ruta de zbor a aeronavei preşedintelui rus".

Unii experţi ruşi au pus la îndoială această versiune, atribuind-o speculaţiilor din domeniul teoriei conspiraţiei, indicând că şeful statului rus nu ar fi riscat să se aventureze prin zona de ostilităţi din estul Ucrainei chiar şi la o altitudine de peste 10.000 de metri.

×