x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Conservatorii europenii, dispuşi la alianţe cu socialiştii şi ecologiştii

Conservatorii europenii, dispuşi la alianţe cu socialiştii şi ecologiştii

26 Mai 2014   •   08:29
Conservatorii europenii, dispuşi la alianţe cu socialiştii şi ecologiştii

Jean-Claude Juncker, candidat la preşedinţia Comisiei Europene din partea Partidului Popular European, câştigător al scrutinului european din 25 mai, s-a declarat dispus să se alieze cu socialiştii şi cu alte forţe politice din noul Parlament European pentru a avea sprijinul acestora şi a obţine postul de şef al executivului european.

Juncker a apreciat că va trebui să se alieze şi cu alte forţe politice, probabil cu socialiştii lui Martin Schulz, dar a adăugat că este "dispus să se alieze şi cu Verzii Europeni, pentru a-şi spori majoritatea". "Verzii (Europeni) pot conta mereu pe simpatia mea", a spus Juncker.

"La fel şi liberalii (din ALDE), printre care am mulţi prieteni, dar în niciun caz partidele de extremă dreapta", a mai spus Juncker, care a mai adăugat că, dacă se va dovedi nevoit să devină preşedinte al executivului european cu ajutorul voturilor extremei drepte, va respinge imediat un astfel de mandat.

"Vreau să fiu preşedintele viitoarei Comisii Europene pentru că PPE a câştigat în mod clar alegerile", a insistat fostul premier luxemburghez.

×