x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Consiliul Constituţional al Franţei va analiza impunerea vaccinării obligatoriii şi certificatele COVID-19

Consiliul Constituţional al Franţei va analiza impunerea vaccinării obligatoriii şi certificatele COVID-19

26 Iul 2021   •   21:30
Consiliul Constituţional al Franţei va analiza impunerea vaccinării obligatoriii şi certificatele COVID-19

Consiliul Constituţional al Franţei va analiza mai multe sesizări referitoare la legalitatea obligării vaccinării personalului medical și folosirea certifcatelor COVID-19, scrie Le Figaro.

"O primă sesizare tocmai a fost înregistrată de Consiliul Constituţional privind legea referitoare la gestionarea crizei sanitare adoptată definitiv de Parlament. Au fost semnalate şi alte eventuale sesizări pe tema acestui text legislativ", a transmis Consiliul Constituţional.

Decizia Consiliului Constituţional în cazul primei sesizări va fi anunţată pe 5 august.

Adunarea Naţională, Camera inferioară a Parlamentului Franţei, a aprobat definitiv, duminică seară, un proiect de lege propus de Administraţia Emmanuel Macron care prevede obligativitatea vaccinării personalului medical şi utilizarea permisului sanitar (care atestă vaccinarea, vindecarea de COVID-19 sau un rezultat negativ la test) pentru accesul în cafenele, restaurante, avioane, trenuri, autocare pe distanţe lungi, precum şi pentru persoanele programate la consultaţii în spitale (cu excepţia urgenţelor) şi pentru vizitatorii centrelor de asistenţă.

Deciziile controversate privind vaccinarea şi utilizarea certificatelor COVID-19 au generat dispute politice şi juridice. Peste 160.000 de oameni au protestat, sâmbătă, în mai multe oraşe din Franţa, iar în Paris s-au înregistrat violenţe.

Pe fondul protestelor, Guvernul Franţei a anunţat că nu intenţionează să impună obligativitatea utilizării certificatelor COVID-19 pentru accesul în unităţile de învăţământ.

Mediafax

×