x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Controlorii de trafic aerian din Grecia vor intra în grevă, săptămâna viitoare

Controlorii de trafic aerian din Grecia vor intra în grevă, săptămâna viitoare

06 Oct 2016   •   00:30
Controlorii de trafic aerian din Grecia vor intra în grevă, săptămâna viitoare
Sursa foto: FOTO: Antena3.ro

Controlorii de trafic aerian din Grecia intenţionează să înceteze lucrul timp de patru zile, începând cu data de 9 octombrie, în semn de protest faţă de modificările aduse statutului lor profesional în conformitate cu reformele solicitate de creditorii internaţionali ai statului elen, transmite Reuters.

Sindicatul controlorilor de trafic aerian a precizat, marţi seară, că vor fi organizate greve de protest de 24 de ore în zilele de 9, 10, 12 şi 13 octombrie. Cu excepţia zborurilor de urgenţă şi a celor de căutare-salvare, toate cursele care vor trece prin regiunea Atenei vor fi suspendate.

Cu toate acestea, grevele declanşate în trecut de controlorii de trafic aerian din Grecia, un serviciu considerat de importanţă vitală, au fost declarate ilegale de tribunalele elene şi, în consecinţă, au fost anulate.

Anunţarea declanşării grevei controlorilor de trafic a coincis cu trimiterea în Parlament a unei propuneri legislative care vizează modificarea structurii Autorităţii Aviaţiei Civile.

"Aceasta a fost ultima şansă pentru o reformă adevărată. În schimb, ei urmăresc să facă schimbări care vor duce la închiderea noastră în maximum doi ani. Ei subminează sectorul nostru fără a se consulta cu noi", a declarat un membru din conducerea Sindicatului Controlorilor de Trafic Aerian.

Propunerea legislativă care vizează reformarea sectorului aviaţiei civile este o solicitare venită de la Uniunea Europeană şi Fondul Monetar Internaţional şi urmează să fie discutată joi în Parlamentul de la Atena. Guvernul de stânga are 153 de parlamentari dintre cei 300 de membri ai Parlamentului.

Sursa: AGERPRES

×