x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Primul convoi cu ajutoare ONU intră în Siria

Primul convoi cu ajutoare ONU intră în Siria

de Redacția Jurnalul    |    09 Feb 2023   •   15:45
Primul convoi cu ajutoare ONU intră în Siria

Un convoi cu ajutoare al Națiunilor Unite a intrat joi din Turcia în nord-vestul Siriei pentru prima dată de la cutremurul de luni, pentru a aduce sprijin internațional într-o regiune afectată de ani de conflict și de o criză umanitară acută, scrie CNN.

Biroul Națiunilor Unite pentru coordonarea afacerilor umanitare (OCHA) a declarat că convoiul, format din șase camioane care transportau articole pentru adăposturi și produse nealimentare, a trecut prin punctul de trecere Bab Al Hawa - singurul coridor de ajutor umanitar dintre Turcia și Siria.

"Operațiunea de ajutor transfrontalier a ONU a fost restabilită astăzi. Ne simțim ușurați că putem ajunge la oamenii din nord-vestul Siriei în acest moment de urgență. Sperăm ca această operațiune să continue, deoarece este o linie de salvare umanitară și singurul canal scalabil", a declarat Sanjana Quazi, șefa OCHA Türkiye.

Aproximativ 4,1 milioane de persoane depind deja de ajutorul umanitar în nord-vestul Siriei, aflat în cea mai mare parte sub controlul rebelilor.

Un înalt oficial umanitar a declarat anterior pentru CNN că eforturile de a ajuta oamenii din regiunile afectate de cutremur din Siria au fost "incredibil de dificile", deoarece punctele de trecere de-a lungul graniței au fost distruse din cauza dezastrului.

"În plus, în Siria, acest lucru se întâmplă în mijlocul unei zone de conflict", a declarat Jan Egeland, secretarul general al Consiliului Norvegian pentru Refugiați.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: convoi onu siria