x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord: Corespondentul BBC care transmitea de la Congresul partidului unic, arestat şi expulzat

Coreea de Nord: Corespondentul BBC care transmitea de la Congresul partidului unic, arestat şi expulzat

09 Mai 2016   •   17:09
Coreea de Nord: Corespondentul BBC care transmitea de la Congresul partidului unic, arestat şi expulzat

Un corespondent al BBC trimis în Coreea de Nord pentru a relata despre Congresul Partidului Muncitorilor a fost arestat şi expulzat din această ţară, a anunţat luni postul britanic, citat de agenţia EFE.

Autorităţile nord-coreene au motivat expulzarea jurnalistului britanic prin faptul că el a transmis evenimentul într-un mod 'nerespectuos'.

Corespondent al BBC la Tokyo, Rupert Wingfield-Hayes a intrat în Coreea de Nord pe 29 aprilie. El a fost arestat vineri, chiar în ziua începerii Congresului partidului unic nord-coreean, împreună cu alţi doi angajaţi ai BBC din echipa sa, şi a fost interogat timp de opt ore. De atunci a stat reţinut în hotelul unde era cazat la Phenian, pentru ca luni să fie expulzat împreună cu ceilalţi doi angajaţi ai BBC şi declarat indezirabil pe termen nelimitat în Coreea de Nord.

Circa 130 de instituţii media internaţionale au fost acreditate de autorităţile nord-coreene pentru a asista la cel de-al VII-lea Congres al Partidului Muncitorilor, care se va încheia luni şi este considerat cel mai important eveniment politic petrecut în această ţară în ultimele decenii, ultima reuniune de acest fel desfăşurându-se în anul 1980.

Însă spre deosebire de anul 1980, când statele din blocul comunist au trimis reprezentanţi, acum delegaţiile oficiale străine au fost absente, fapt care confirmă izolarea regimului de la Phenian.AGERPRES

×