x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord încalcă sancțiunile impuse de ONU?

Coreea de Nord încalcă sancțiunile impuse de ONU?

24 Ian 2018   •   11:30
Coreea de Nord încalcă sancțiunile impuse de ONU?

Un adolescent din Marea Britanie a filmat un tren din Coreea de Nord, despre care se crede că avea o încărcătură secretă, care poate avea legătură cu sancțiunile impuse de ONU, scrie The Sun.

Turistul Sam Chamberlain, în vârstă de 18 ani, a surprins într-o filmare mai multe vagoane acoperite de paie, într-o încercarea de a păcăli sateliții și dronele.

Experții sunt de părere că transportul ar putea avea legătură cu sancțiunile impuse în urma testelor nucleare orchestrate de statul lui Kim Jong-un.

Adolescentul din Marea Britanie a fost într-un tur controlat de trei zile și trecea în China când a văzut trenul încărcat care venea din direcția opusă. „Arăta de parcă încercau să ascundă orice ar fi fost în tren sub paie. ”, a spus acesta. „Se pot vedea gărzile în jurul trenului”.

Acesta a filmat, de asemenea, mai multe pachete în spatele unor ziduri, într-o zonă patrulată. Un student din SUA  a murit în custodie în Coreea de Nord, iar tânărul din Marea Britanie ar fi avut aceeași soartă, dacp cei care i-au verificat telefonul ar fi observat filmările.

Sancțiunile impuse de ONU au limitat importul de petrol al Coreei de Nord, însă China a fost acuzată că încalcă aceste sancțiuni.

 

×
Subiecte în articol: sanctiuni onu Kim Jong-un China