x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coreea de Nord este în STARE DE RĂZBOI cu Coreea de Sud. Rusia și SUA îndeamnă la "responsabilitate și reținere maximă" (VIDEO)

Coreea de Nord este în STARE DE RĂZBOI cu Coreea de Sud. Rusia și SUA îndeamnă la "responsabilitate și reținere maximă" (VIDEO)

30 Mar 2013   •   18:20
Coreea de Nord este în STARE DE RĂZBOI cu Coreea de Sud. Rusia și SUA îndeamnă la "responsabilitate și reținere maximă" (VIDEO)

Coreea de Nord a anunţat sâmbătă că este în "stare de război" cu Coreea de Sud şi că va negocia orice problemă intercoreeană pe baza acesteia. Casa Albă a declarat că ia "în serios" anunţul Coreei de Nord, notând totuşi că ameninţările Phenianului nu sunt neobişnuite. Rusia îndeamnă cele două state coreene şi Statele Unite să dea dovadă de "responsabilitate şi reţinere maximă". Oficiali din cadrul Pentagonului promit noi demonstraţii de capacităţi militare în timpul manevrelor organizate în comun cu armata sud-coreeană.

 "Începând de acum, relaţiile intercoreene sunt în stare de război şi toate problemele între cele două state coreene vor fi tratate conform unui protocol adaptat războiului", a declarat Coreea de Nord într-un comunicat comun atribut tuturor corpurilor guvernamentale şi instituţilor.

"Situaţia de durată conform căreia peninsula coreeană nu este nici în război, nici în stare de pace s-a încheiat", indică comunicatul difuzat de agenţia de presă oficială nord-coreeană Korean Central News Agency (KCNA).

Cele două state coreene sunt în prezent, tehnic, încă în război deoarece războiul Coreei din 1950-53 s-a terminat cu un armistiţiu şi nu cu un tratat de pace.

Articolul complet, aici.
×
Subiecte în articol: coreea nord sud razboi sua Rusia