x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Corespondentul BBC pentru Asia de Sud-Est ar putea fi acuzat de lezmajestate de către thailandezi

Corespondentul BBC pentru Asia de Sud-Est ar putea fi acuzat de lezmajestate de către thailandezi

08 Dec 2016   •   11:43
Corespondentul BBC pentru Asia de Sud-Est ar putea fi acuzat de lezmajestate de către thailandezi

Autorităţile thailandeze vor declanşarea urmăririi penale a echipei locale de la British Broadcasting Corporation (BBC), care a realizat o biografie controversată a noului rege al Thailandei, Rama X, a anunţat guvernul militar, miercuri

"BBC Thai este prima (ţintă) deoarece are un birou în Thailanda şi conţinutul lor este în limba thailandeză", a declarat un purtător de cuvânt al juntei, care a cerut să nu fie numit, pentru agenţia DPA. "Următorul pas este de a emite o scrisoare către ambasada britanică în Thailanda, dat fiind că filiala (BBC) Thai aparţine agenţiei cu sediul în Marea Britanie", a adăugat sursa citată. 

Corespondentul BBC pentru Asia de Sud-Est, Jonathan Head, a fost citat de media locale declarând că ofiţeri de poliţie au venit marţi la birourile BBC din Bangkok, fără vreun motiv aparent. Biografia BBC Thai a regelui Rama X, cunoscut oficial ca Maha Vajiralongkorn Bodindradebayavarangkun, a fost publicată la scurt timp după ce regele a fost proclamat, joi. 

În ciuda informaţiilor mass-media că biografia controversată a fost blocată, articolul putea fi accesat atât pe site-ul BBC, cât şi pe pagina sa de Facebook, miercuri, în Thailanda. 

Legile de lezmaiestate ale Thailandei sunt printre cele mai stricte din lume. Cei găsiţi vinovaţi de încălcarea lor riscă până la 15 ani de închisoare. 

Ancheta guvernului este încă în curs, potrivit sursei. 

Sursa: Agerpres

×
Subiecte în articol: bbc lezmajestate thailanda