x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronacriză în Olanda: Mii de oameni demonstrează contra măsurilor guvernamentale

Coronacriză în Olanda: Mii de oameni demonstrează contra măsurilor guvernamentale

07 Noi 2021   •   17:49
Coronacriză în Olanda: Mii de oameni demonstrează contra măsurilor guvernamentale

Mii de oameni, purtând bannere de protest, s-au adunat duminică la Haga, Olanda, pentru a protesta față de restricțiile pentru combaterea pandemiei.

Agenţia olandeză de ştiri ANP semnalează prezența a numeroși polițiști în zona protestului, dar atmosfera nu este tensionată.

Demonstrația a fost organizată de Samen voor Nederland (Împreună pentru Olanda).

Site-ul olandez Dutchnews amintește că noile reguli au intrat în vigoare de sâmbătă: măștile vor fi obligatorii în supermarketuri și magazine, biblioteci, clădiri guvernamentale și birouri municipale, dar și în aeroporturi și gări, colegii și universități.

Persoanele care lucrează în „profesii de contact”, cum ar fi coafezele, trebuie să poarte din nou măști, dar nu și prostituatele.

Măștile vor fi în continuare obligatorii în taxiuri și în mijloacele de transport în comun.

Certificatele verzi vor fi necesare pentru cafenele și restaurante, inclusiv pentru terase în aer liber, cazinouri, muzee, parcuri de distracții și alte locuri în care oamenii „sunt în mișcare” și nu au locuri pe scaune, școli sportive, piscine și cluburi de fitness, inclusiv cantine.

În teatre, săli de concerte și cinematografe exista deja obligativitatea măștilor.

Testarea rămâne gratuită.

Guvernul a recomandat cu insistență ca oamenii să lucreze cel puțin jumătate din săptămână acasă, mai degrabă decât la birou. Oamenii sunt, de asemenea, încurajați să călătorească și să circule în afara orelor de vârf.

Recomandarea este ca oamenii să păstreze o distanță de 1,5 metri între ei, să evite să dea mâna cu alții sau să se îmbrățișeze și să evite locurile aglomerate.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: proteste