x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Coronavirus. Premierul chinez, în vizită în oraşul Wuhan

Coronavirus. Premierul chinez, în vizită în oraşul Wuhan

27 Ian 2020   •   08:45
Coronavirus. Premierul chinez, în vizită în oraşul Wuhan

Premierul chinez Li Keqiang s-a deplasat luni în oraşul Wuhan, epicentrul epidemiei de coronavirus, care a contaminat deja peste 2.700 de persoane din întreaga ţară, a anunţat guvernul de la Beijing, relatează AFP.

Li Keqiang se află în capitala Hubei (centru) pentru a ''cerceta şi ghida'' eforturile autorităţilor de a combate virusul, dar de asemenea pentru a se ''întâlni cu pacienţii şi personalul medical din linia frontului'' epidemiei, a precizat guvernul.

Aceasta este prima vizită a unui înalt responsabil chinez în oraş de la declanşarea epidemiei provocate de un nou coronavirus, care a ucis 80 de persoane şi a contaminat cel puţin 2.744 de persoane în China din decembrie.

Directorul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) a anunţat de asemenea că se deplasează în China pentru a discuta cu autorităţile modalităţile de a combate epidemia de coronavirus.

"Sunt în drum spre Beijing pentru a mă întâlni cu guvernul şi cu specialişti din domeniul sănătăţii cu privire la măsurile pentru combaterea epidemiei de coronavirus'', a scris pe Twitter Tedros Adhanom Ghebreyesus.

AGERPRES

×
Subiecte în articol: coronavirus Wuhan