x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Covor roşu lung de 4 km pentru preşedintele Sisi, ţinta criticilor şi ironiilor

Covor roşu lung de 4 km pentru preşedintele Sisi, ţinta criticilor şi ironiilor

08 Feb 2016   •   17:54
Covor roşu lung de 4 km pentru preşedintele Sisi, ţinta criticilor şi ironiilor

Preşedintele Egiptului, Abdel-Fatah al-Sisi, se află sub tirul ironiilor şi criticilor după ce un covor roşu gigantic a fost aşternut pe un drum public, pentru el şi coloana sa oficială, scrie The Guardian.

Al-Sisi s-a deplasat în acest fel pentru a participa la inaugurarea unui cartier de locuinţe sociale, în Cairo.

Imaginile au scos în evidentă ridicolul situaţiei iar reţelele de socializare au pus sub tirul ironiilor fotografiile în care coloana oficială se deplasa pe giganticul covor roşu. Un ziar local a dedicat prima pagină acestui incident.

"Cum poate preşedintele nostru să ne spună să strângem cureaua când el merge cu maşina pe un covor lung de 4 km?", era titlul de pe prima pagină a cotidianului Al-Maqal, al cărui redactor şef este Ibrahim Eissa, unul dintre cei mai importanţi comentatori TV din Egipt.

Sisi, care din poziţie de şef al armatei l-a răsturnat pe Mohamed Morsi în anul 2013, şi-a mizat legimitimitatea pe redresarea economiei după ani de tulburări sociale, inclusiv prin tăierea bugetelor instituţiilor statului, temă pe care a atins-o în timpul evenimentului la care a participat sâmbătă.

×