x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Creierul" luării de ostatici de la In Amenas, Moktar Belmoktar, supranumit "Chiorul", a fost lichidat

"Creierul" luării de ostatici de la In Amenas, Moktar Belmoktar, supranumit "Chiorul", a fost lichidat

03 Mar 2013   •   10:34
"Creierul" luării de ostatici de la In Amenas, Moktar Belmoktar, supranumit "Chiorul", a fost lichidat

Armata din Ciad anunţă că l-a ucis, sâmbătă, pe liderul islamist Mokhtar Belmokhtar în masivul Ifoghas din nordul Mali, potrivit unui comunicat al Statului Major ciadian, citat de AFP. 

    
"Forţele ciadiene din Mali au distrus în totalitate principala bază a adepţilor jihadului din masivul Adras des Ifoghas, mai precis în valea Ametetai", sâmbătă la ora locală 12.00 (14.00 ora României), afirmă comunicatul, precizând că au fost ucişi "mai mulţi terorişti", între care "liderul Mokhtar Belmokhtar supranumit chiorul".
    
Anunţul a fost făcut după ce vineri preşedintele Ciadului, Idriss Déby a anunţat lichidarea liderului Al-Qaida în Maghrebul Islamic, Abdelhamid Abu Zeid, ucis tot de armata ciadiană, fapt neconfirmat însă de alte canale oficiale.
    
Mokhtar Belmokhtar, fost lider Al-Qaida în Maghrebul Islamic, din care a plecat în octombrie pentru a-şi forma propria unitate combatantă, este cel care a revendicat atacul de la In Amenas, urmat de o luare de ostatici. 
 
Potrivit Algerului, 37 de străini de opt naţionalităţi diferite, printre care doi români, şi un algerian au fost ucişi de un comando format din 32 de bărbaţi, dintre care 29 au fost ucişi, iar trei arestaţi.

×