x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Război în Ucraina, ziua 326. Crește numărul victimelor de la Dnipro: Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro

Război în Ucraina, ziua 326. Crește numărul victimelor de la Dnipro: Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro

de Redacția Jurnalul    |    15 Ian 2023   •   10:40
Război în Ucraina, ziua 326. Crește numărul victimelor de la Dnipro: Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro
Sursa foto: Hepta

Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro după ce o rachetă lansată de ruși a lovit un bloc cu nouă etaje, potrivit Sky News.

UPDATE:

Cel puțin 25 de persoane, între care un copil, au murit în urma bombardamentului din Dnipro, transmit oficialii guvernamentali din Ucraina. În continuare sunt date dispărute 43 de persoane.

Până în prezent, 39 de persoane au fost salvate, inclusiv șase copii.

Crește însă, bilanțul morților, potrivit reprezentanților guvernamentali ucraineni: 25 de persoane au murit, inclusiv un copil.

73 de persoane au fost rănite, inclusiv 13 copii.

În continuare, 43 de persoane sunt date dispărute.

Până acum se știe că 72 de apartamente au fost distruse și peste 230 de apartamente au fost avariate.

„Au fost amenajate patru corturi ale Serviciului de Stat de Urgență și două corturi de la voluntari. Psihologii oferă asistență victimelor. Operațiunile de căutare și salvare și demontarea elementelor structurale periculoase continuă. Non-stop. Continuăm să luptăm pentru fiecare viață. Condoleanțe tuturor rudelor și prietenilor victimelor”, a transmis președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

Știre inițială

Cel puțin 14 persoane au fost ucise într-un atac aerian asupra unui bloc turn din orașul ucrainean Dnipro.

Echipele de salvare au lucrat toată noaptea la temperaturi negative pentru a găsi supraviețuitori printre dărâmăturile clădirii cu nouă etaje. Turnul este în mare parte distrus, iar de sub dărâmături încă se aud țipete.

Viceprimarul orașului Dnipro, Mikhailo Lysenko, a anunțat pe rețelele de socializare că locuitorii disperați trimit mesaje text din apartamentele distruse.

„Ne oprim din când în când din lucru pentru a păstra tăcerea și auzim oameni țipând de sub dărâmături", a relatat oficialul ucrainean.

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că, probabil, numărul deceselor va crește.

Peste 60 de persoane au fost rănite și 38 au fost salvate până în prezent, dar alte zeci erau dispărute la ora locală 2.50, a precizat guvernatorul regional Valentyn Reznichenko pe Telegram.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: dnipro racheta victime