x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Crimeea: Rusia recurge la războiul electronic contra NATO

Crimeea: Rusia recurge la războiul electronic contra NATO

16 Mar 2020   •   22:30
Crimeea: Rusia recurge la războiul electronic contra NATO

Navele Alianţei Nord-Atlantice care se apropie de graniţele maritime ale Rusiei în Marea Neagră, în zona Crimeei, nu pot efectua operaţiuni de recunoaştere, din cauza măsurilor de contracarare adoptate de armata rusă, ce recurge la războiul electronic (EW - Electronic Warfare), a precizat, astăzi, pentru agenţia de presă RIA Novosti, o sursă din structurile militare din regiune.

Vorbind despre „activitatea de recunoaştere a navelor NATO”, sursa anonimă a afirmat că aceasta ar fi o „tentativă de a penetra reţelele digitale și de comunicaţii” ruseşti.

Noile mijloace de război electronic ale Rusiei sunt testate în condiţii reale de contracarare, mai spune sursa. „Prin urmare, navele NATO pleacă fără să-şi atingă obiectivul”, a concluzionat RIA Novosti.

Cu trei ani în urmă, Rusia a instalat în Crimeea sistemul EW „Murmansk-BN”, care poate bruia comunicaţiile radio pe o distanţă cuprinsă între 3.000 și 5.000 de kilometri, iar în cazul unui semnal bun, chiar până la 8.000 km, informează portalul Gazeta.ru.

Tehnologia EW paralizează nu doar echipamentele de recunoaştere de pe navele NATO, ci dă peste cap şi sistemele de navigaţie ale acestora, care încep să afişeze coordonate false.

×
Subiecte în articol: nato Rusia razboi electronic