x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Cristina Gherasimov va fi negociator-șef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană

Cristina Gherasimov va fi negociator-șef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană

de Redacția Jurnalul    |    28 Ian 2024   •   12:00
Cristina Gherasimov va fi negociator-șef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană
Sursa foto: TVR Moldova

Ministrul pentru Afaceri Europene, Cristina Gherasimov, va fi negociator-șef al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană. Anunțul a fost făcut de prim-ministrul Dorin Recean, transmite publicația jurnal.md.

„Vom avea nou membru al Guvernului: ministra pentru Afaceri Europene Cristina Gherasimov, care va fi și negociatorul-șef pentru Republica Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană”, a declarat premierul Republicii Moldova, Dorin Recean, în cadrul sintezei săptămânale, de pe pagina sa de Facebook.

Acum trei zile, Guvernul a anunțat că va avea un nou minister - Ministerul Afacerilor Integrării Europene, care va fi condus de Cristina Gherasimov.

Cristina Gherasimov a fost numită în funcția de secretar de stat la Ministerul de Externe în noiembrie 2023.

Din 2021, Cristina Gherasimov a activat în funcția de consilier al Preşedintelui Republicii Moldova în domeniul politicii externe și integrării europene.

Gherasimov a fost cercetătoare în cadrul Centrului Robert Bosch pentru Europa Centrală și de Est, Rusia și Asia Centrală, de la Consiliul German pentru Afaceri Externe (DGAP). Are un doctorat în științe politice la Universitatea Rutgers din New Jersey; a făcut studii și cercetare la Institutul European pentru Studii Internaționale Avansate din Nisa, Franța, la Universitatea din Wroclaw, Polonia, la Universitatea din Mannheim, Germania, și la ETH Zurich, Elveția.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×